Euxl

beerientering-2015

Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 15/01/2016
6:30 pm - 11:00 pm

Plats
Copperfields


Välkommen till Beerientering för vintern 2016! Datum satt är fredagen den 15:e januari 2016 och har temat Högt och lågt. Samlingen sker 18:30 på Copperfields, S:t Eriksgatan 36.

Vad är Beerientering?

Beerientering är en tävling för ölentusiaster som äger rum i centrala Stockholm och kan liknas vid en detaljplanerad blandning av en pubrunda och lagorientering. Tävlingsmoment skiljer sig från gång till gång, men i grund så handlar Beerientering om att, tillsammans med sina lagmedlemmar, tävla mot andra lag i att hitta på förhand utvalda öler inom ett avgränsat geografisk område. Ytterligare tävlingsmoment kan vara att skriva välformulerade ölrecensioner eller utföra specialuppdrag. Laguniformer med originell tolkning av temat kommer även ge extrapoäng.

Varje Beerientering övervakas och styrs av 2-3 representanter från Sällskapet Euxl, som också är de som både sätter tävlingsmoment och ger ut poäng. Beerientering startar vid en specifik bar/pub inom det utvalda området där de specifika tävlingsmomenten ges ut, samt de olika lagen har möjlighet att ställa frågor. Det finns även en specifik avslutningsbar/pub för att avslöja vinnare, dela ut priser, och mingla. Läs mer om hur du anmäler dig till Beerientering nedan.

Regler för anmälan

  1. 3-5 personer/lag
  2. 1 lagledare/lag
  3. Anmälningsavgiften på 100 kr per person skall inbetalas senast 31:e dec kl 24:00. Uteblivande betalning innebär diskvalificering.
  4. Namn på lag, ingående medlemmar, lagledare, samt lagledarens telefonnummer och mail skall specificeras vid anmälan.
  5. Ett instagramkonto skall skapas för varje lag för rapportering av framsteg under tävlingskvällen.
  6. Tydlig laguniform skall bäras av alla lagmedlemmar under Beerienteringen. Utförande är upp till varje lag. Uteblivande av uniform ger minuspoäng. Bra uniform kan ge extrapoäng, speciellt med anknytning till kvällens tema. Tänk på att ni fortfarande behöver vara tillräckligt normalt klädda för att kunna komma in på olika barer.
  7. Jämställdhetsbonus kommer ges ut i form av extrapoäng för de som har en jämn könsfördelning inom laget.

Det är inget krav på att Euxl-medlemmar måste vara med i varje lag. Dock uppmanas Euxl-medlemmar att sprida ut sig i bästa mån mellan de olika lagen.

Anmäl ditt lag till Beerientering 2016

Anmälan görs genom formuläret längst ned på denna sida.

Kom ihåg att specificera lagnamn, ingående medlemmar, lagledare och lagledarens telefonnummer och mail i anmälan. Det är alltså en anmälan per lag, inte per person. Skapa även ett instagramkonto för lagets räkning som kommer användas under tävlingskvällen.

Du kan även komma i kontakt med Beerientering’s ledning på sallskapet.euxl@gmail.com.

Betalning

Kostnad för att delta i Beerientering är 100 kr per person, hela kostnaden går till tävlingsgenomförandet. Betalningen sker via Swish till 072-5746866, kontrollera att Joakim Franklin står som betalningsmottagare. För att förenkla administrationen ser vi gärna en gemensam betalning per lag.

Kom ihåg att markera betalningen med lagets namn!

Övrig information

Hur fungerar poängsystemet?

Beerienteringens huvuduppdrag är att hitta pubar och ölsorter enligt en i förväg gjord lista med uppdrag. Vilken pub som har vilken ölsort anges inte, och det är inte heller säkert att alla ölsorter på listan finns på just de pubar som listan anger. För varje pub och öl på listan ges poäng. Om hela laget dricker en listad öl  får laget 1.0 x poängen. Om exempelvis 2 av 3 lagmedlemmar dricker en öl får laget (2/3) x poängen. Poängen kan skilja mellan ölsorter eller pubar, exempelvis beroende på hur långt bort puben ligger eller hur svårfunnen ölen är.

Utöver huvuduppdragen kan det förekomma extrauppdrag som ger poäng. Exempel på uppdrag som tidigare förekommit är Bästa foto, Bästa laguniform och att vara första laget som tar sig till en viss plats.

Får laget dela på sig för att täcka in fler pubar på kortare tid?

Detta är strängeligen förbjudet!

Jag gillar inte öl, kan jag dricka något annat?

Vi är glada att du är intresserad av att delta trots ditt uppenbara fel på smaklökarna. Men poäng ges för ölsorter på poänglistan och inget annat. Beerienteringskommittén gör sitt yttersta för att komponera en njutbar blandning av öluppdrag för kvällen, du kanske hittar en ny favorit trots allt?

Är domarna omutbara?

Som Beerienteringsdomare axlar man ett traditionsfyllt förtroendeuppdrag. Med uppdraget följer strikta förpliktelser att i Föreningen Euxls anda verka för en sund alkoholkultur och salongsberusning. En del av detta tunga ansvar är att i alla lägen vara opartisk och omutbar* för att främja ärlig och kamratlig tävlan.

* Undantag kan och bör förekomma

beertaps

Anmäl ditt lag

Nya bokningar för detta event har stängts.